Oliwier
z oliwą z oliwek

To pozycja obowiązkowa w każdej kuchni. Oliwier jest kompozycją dwóch bardzo cennych żywieniowo i kulinarnie olejów roślinnych: oleju rzepakowego 95% i oliwy z oliwek 5%. Dzięki odpowiednio dobranym proporcjom olej ten nie dominuje potraw lecz wydobywa ich naturalny smak i aromat. Świetnie sprawdza się podczas smażenia i pieczenia. Jest też doskonałym dodatkiem do sałatek, w których podkreśla naturalny smak składników i umożliwia przyswojenie wielu zawartych w nich witamin. 

Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia
Oliwa z oliwek

Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia

To olej niezwykle cenny żywieniowo. Charakteryzuje się wysoką zawartością jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest również naturalnym źródłem kwasów Omega 3 oraz witamin E i K. Wysoka stabilność tego oleju powoduje, że jest także jednym z najlepszych olejów do smażenia.

Oliwa z oliwek

To najbardziej popularny olej w krajach basenu morza Śródziemnego, zarówno współcześnie, jak i w starożytności. Oliwa z oliwek jest cennym żywieniowo olejem głównie ze względu na wysoką zawartość kwasów jednonienasyconych. Jest również źródłem polifenoli i witamin A, E i K.

Oliwier pistacjowo-rzepakowy Oliwier sezamowo-rzepakowy