Oliwier sezamowy z olejem rzepakowym

Sałatka z indykiem i figami

  • na zimno
  • 2 osoby
Oliwier sezamowy z olejem rzepakowym

Oliwier sezamowy z olejem rzepakowym

Składniki:

  • pierś z indyka (około 200g)
  • kilka świeżych fig
  • 2 duże garście szpinaku baby
  • Oliwier sezamowo-rzepakowy
  • garść kiełków rzodkiewki
  • sól
  • papryka
  • kolendra w ziarnach
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

Pierś z indyka pokrój w kostkę, dopraw solą, papryką i potłuczoną kolendrą. Całość smaż na patelni na Oliwierze sezamowo-rzepakowym. Na talerzu połóż umyty i osuszony szpinak, a następnie smażone mięso z indyka i ćwiartki fig. Sałatkę posyp kiełkami rzodkiewki. Oliwier sezamowo-rzepakowy wymieszaj z sokiem z cytryny, odrobiną soli i potłuczonymi ziarnami kolendry. Tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę. Smacznego!

Poprzedni przepis Następny przepis