Oliwier sezamowy z olejem rzepakowym

Pieczona dorada z warzywami

  • na ciepło
  • 2 osoby
Oliwier sezamowy z olejem rzepakowym

Oliwier sezamowy z olejem rzepakowym

Składniki:

  • 2 dorady
  • pęczek zielonych szparagów
  • 250g pomidorków koktajlowych
  • Oliwier sezamowo-rzepakowy
  • garść płatków migdałowych
  • 1/2 cytryny
  • sól himalajska
  • czarny pieprz
  • świeży rozmaryn

Przygotowanie:

Ryby wypatrosz, umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Tak przygotowane ryby natrzyj solą himalajską i świeżo zmielonym pieprzem. Do środka włóż gałązkę rozmarynu i plasterek cytryny. Ryby nieznacznie natnij, posmaruj olejem Oliwier sezamowo-rzepakowym i połóż na blasze. Następnie przygotuj warzywa: umyj, osusz i również posmaruj Oliwierem sezamowo-rzepakowym i połóż na blasze. Warzywa przypraw solą i pieprzem i ułóż wokół ryb na blasze. Przed pieczeniem posyp ryby płatkami migdałowymi, udekoruj plasterkami cytryny i rozmarynem. Całość piecz przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!

Poprzedni przepis Następny przepis