Oliwier pistacjowy z olejem rzepakowym

Tatar z łososia w awokado

  • na zimno
  • 2 osoby
Oliwier pistacjowy z olejem rzepakowym

Oliwier pistacjowy z olejem rzepakowym

Składniki:

  • 150g filetu z łososia bez skóry
  • awokado
  • 2 łyżki Oliwiera pistacjowo-rzepakowego
  • papryczka chili
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Łososia umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w drobną kostkę. Tak przygotowanego łososia wymieszaj z Oliwierem pistacjowo-rzepakowym, dopraw do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, a następnie ostrożnie, tak żeby nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ. Awokado pokrój w drobną kostkę i skrop z sokiem z cytryny - dzięki temu awokado nie ściemnieje. Do wydrążonych połówek awokado nałóż łososia a następnie wcześniej przygotowane kostki awokado. Całość ozdób kilkoma krążkami papryczki chili. Gotową potrawę podawaj z pieczywem. Smacznego!

Poprzedni przepis Następny przepis