Oliwier pistacjowy z olejem rzepakowym

Orzeźwiająca sałatka z arbuzem i rukolą

  • na zimno
  • 2 osoby
Oliwier pistacjowy z olejem rzepakowym

Oliwier pistacjowy z olejem rzepakowym

Składniki:

  • 1/4 małego arbuza
  • kilka garści rukoli
  • 100g sera bałkańskiego
  • Oliwier pistacjowo-rzepakowy
  • gęsty ocet balsamiczny
  • sól
  • zielony pieprz
  • mięta

Przygotowanie:

Rukolę opłucz, osusz i ułóż na talerzu. Ćwiartkę arbuza pokrój i dołóż do rukoli. Całość posyp pokruszonym serem bałkańskim, polej Oliwierem pistacjowo-rzepakowym oraz octem balsamicznym. Tak przygotowaną sałatkę dopraw pieprzem i solą, a następnie udekoruj miętą. Smacznego!

Poprzedni przepis Następny przepis