Oliwier
pistacjowo-rzepakowy

To połączenie oleju pistacjowego 60% i oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia 40%. Dzięki temu  produkt nie tylko łączy w sobie najlepsze cechy obu olejów, ale też pozwala uzyskać doskonałe walory sensoryczne – przyjemny orzechowy smak i delikatny  zapach orzeszków pistacjowych. Połączenie atrakcyjnego smaku z właściwościami funkcjonalnymi daje możliwość wszechstronnego zastosowania produktu w daniach na zimno i na ciepło. Jednak najsilniejsze walory smakowe wydobędziemy stosując olej Oliwier pistacjowo-rzepakowego do sałatek oraz deserów.

Oliwier pistacjowo-rzepakowy inspiruje do tworzenia nowych potraw, ale też w prosty sposób odmieni i urozmaici Twoje codzienne potrawy. Użyj i przekonaj się.

Olej pistacjowy
Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia

Olej pistacjowy

To olej z orzeszków pistacjowych, zwanych w niektórych krajach – z powodu rozchylonych łupinek - śmiejącymi się lub szczęśliwymi orzeszkami. Jest wartościowym olejem będącym źródłem witaminy E i charakteryzującym się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych. Posiada typowy, orzechowy smak.

Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia

To olej niezwykle cenny żywieniowo. Charakteryzuje się wysoką zawartością jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest również naturalnym źródłem kwasów Omega 3 oraz witamin E i K. Wysoka stabilność tego oleju powoduje, że jest także jednym z najlepszych olejów do smażenia.

Oliwier arachidowo-rzepakowy Oliwier z oliwą z oliwek