Oliwier arachidowy z olejem rzepakowym

Sałatka z parmezanem i suszonymi figami

  • na zimno
  • 2 osoby
Oliwier arachidowy z olejem rzepakowym

Oliwier arachidowy z olejem rzepakowym

Składniki:

  • kawałek parmezanu (około 50g)
  • 3 suszone figi
  • 2 garści rukoli
  • 2 garści sałaty np. dębowej, rollo rosso lub lodowej
  • 8-10 pomidorków koktajlowych
  • Oliwier arachidowo-rzepakowy
  • sok z limonki
  • sól
  • pieprz kolorowy

Przygotowanie:

Sałatę umyj dokładnie pod bieżącą wodą, duże liście porwij na mniejsze kawałki i ułóż na talerzu. Dodaj pomidorki koktajlowe i figi. Całość wymieszaj. Posyp sałatkę startym lub zestruganym parmezanem. Dodaj Oliwiera arachidowo-rzepakowego i skrop całość sokiem z limonki. Dopraw pieprzem i solą. Smacznego!

Poprzedni przepis Następny przepis