Oliwier arachidowy z olejem rzepakowym

Sałatka z jarmużem, dzikim ryżem i serem typu brie

  • na zimno
  • 2 osoby
Oliwier arachidowy z olejem rzepakowym

Oliwier arachidowy z olejem rzepakowym

Składniki:

  • 4 garści porwanego jarmużu
  • 100g dzikiego ryżu
  • 100g sera typu brie
  • gruszka
  • Oliwier arachidowo-rzepakowy
  • pestki granatu
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz kolorowy

Przygotowanie:

Ugotuj ryż. Usuń twarde części z liści jarmużu, porwij je na drobne części i umyj pod bieżącą wodą. Oczyszczone liście sparz wrzątkiem, a następnie zahartuj kąpielą w zimnej wodzie. Dodaj pokrojone kostki sera typu brie oraz pokrojoną w ósemki gruszkę. Całość wymieszaj z pestkami granatu. Sałatka nabierze niezwykłego smaku, gdy dodasz do niej Oliwiera arachidowo-rzepakowego i skropisz sokiem z cytryny. Na końcu dopraw solą i pieprzem. Smacznego!

Poprzedni przepis Następny przepis