Oliwier
arachidowo-rzepakowy

To połączenie oleju z prażonych orzeszków arachidowych 60% i oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia 40%. Dzięki temu  produkt łączy w sobie nie tylko walory zdrowotne obu olejów, ale też pozwala uzyskać doskonałe walory sensoryczne – atrakcyjny, delikatny arachidowy smak i przyjemny zapach prażonych orzeszków arachidowych. Połączenie doskonałego smaku z właściwościami funkcjonalnymi daje możliwość wykorzystania go w bogatym wachlarzu zastosowań kulinarnych. W czasie smażenia tworzy przyjemny aromat, ciastom dodaje arachidowego charakteru a pełnię swego smaku prezentuje w sałatkach i innych zastosowaniach na zimno.

Oliwier arachidowo-rzepakowy inspiruje do tworzenia nowych potraw, ale też w prosty sposób odmieni i urozmaici Twoje codzienne potrawy. Użyj i przekonaj się.

Olej arachidowy
Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia

Olej arachidowy

To wartościowy olej będący źródłem witaminy E i charakteryzujący się wysoką zawartością jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest olejem stabilnym, odpornym na utlenianie i dobrze znoszącym wysokie temperatury. Historia kulinarnego zastosowania tego oleju sięga czasów Inków.

Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia

To olej niezwykle cenny żywieniowo. Charakteryzuje się wysoką zawartością jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest również naturalnym źródłem kwasów Omega 3 oraz witamin E i K. Wysoka stabilność tego oleju powoduje, że jest także jednym z najlepszych olejów do smażenia.

Oliwier sezamowo-rzepakowy Oliwier pistacjowo-rzepakowy